Pretul petrolului a crescut la 133 dolari pe baril

Pretul petrolului a crescut astazi la bursele electronice din Asia, la 133 dolari pe baril, dupa un atac impotriva infrastructurii petroliere din Nigeria, al optulea exportator mondial de titei.

Pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a crescut cu 81 centi, la 133 dolari pe baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a crescut cu 49 centi, la 132,86 dolari pe baril.

Compania anglo-olandeza Shell a anuntat luni ca persoane inarmate au atacat o statie de pompare, oprind productia. Acest anunt a provocat noi tensiuni pe o piata petroliera deja afectata de o conjuctura defavorabila.

Ministrul algerian al energiei ºi actual preºedinte al Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil, nu ascuns ca nu prevede o ieftinire a petrolului in viitorul apropiat.

"Vom asista la o continuare a scumpirilor", mai ales daca situatia economica din Statele Unite ale Americii ºi deprecierea dolarului se mentin, a declarat Chakib Khelil pentru un post spaniol de radio.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO Jair Bolsonaro şi-a dat masca jos după ce a anunţat că are Covid-19
Setari Cookie-uri