Profitul net al National Bank of Greece a crescut la 423 milioane euro in T1

National Bank (NBG), cel mai mare creditor din Grecia, a anuntat ca profitul net a crescut in primul trimestru cu 25%, la 423 milioane euro, excluzand plata taxelor unice, sustinut de dezvoltarea afacerilor bancare de baza in toate regiunile in care este prezenta, scrie Reuters, potrivit NewsIn.

Excluzand o plata unica de 22 milioane euro in Turcia, rezultatele au fost conform asteptarilor. Analistii estimau, in medie, un profit net de 393,5 milioane euro, previziunile variind in intervalul 382-415 milioane euro.

Banca a inregistrat o crestere puternica a sectorului bancar de baza in toate regiunile. NBG este prezenta in Bulgaria, Serbia, Romania, Albania si Turcia.

NBG a anuntat ca unitatea turceasca Finansbank a contribuit cu 30% la castigurile grupului.Profitul net atribuabil actionarilor , inainte de plata taxei unice, a crescut cu 40%, la 129 milioane euro.

Profitul diviziei NBG din Europa de Sud-Est a inregistrat in primul trimestru o crestere de la an la an de 72% si a contribuit cu 12% la profitul grupului.

Veniturile nete din dobanzi au avansat cu 21%, la 855 milioane euro.

In ciuda intensificarii competitiei in piata depozitelor si a cresterii costurilor de finantare, banca a anuntat ca marja veniturilor nete s-a imbunatatit, ajungand la 4,31% fata de 4,19% in aceeasi perioada a anului anterior.

In Romania, grupul bancar este reprezentat prin subsidiara Banca Romaneasca, in cadrul careia detine o participatie de 88,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Jeff Bezos este mai bogat decât Ungaria
Setari Cookie-uri