Pretul aurului si-a extins miercuri pierderile si s-a tranzactionat sub nivelul de 900 dolari/uncie, in contextul in care ieftinirea accentuata a petrolului a redus atractia aurului ca investitie de aparare contra inflatiei, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Alte metale pretioase au urmat tendinta aurului, platina s-a ieftinit cu peste 3%, pretul argintului a scazut cu 1,8% si al paladiului cu 1%, intr-o vanzare extinsa a marfurilor.

Pretul aurului a scazut miercuri cu aproximativ 2%, la cotatia minima din ultimele doua saptamani, de 889,35 dolari/uncie si a fost cotat la 893,70-894,70 dolari/uncie, fata de 907,10-908,30 dolari/uncie la inchiderea sedintei de marti din New York, cand a pierdut 2%.

"De fiecare data cand avem un dolar mai slab si un pret mai ridicat la petrol, situatia este fantastica pentru aur. Acum simtim reversul acestei situatii ", a declarat un analist al marfurilor din cadrul ABN Amro, Nick Moore.

"Avem de-a face un proces general de vanzare a marfurilor, care a cuprins nu numai petrolul, ci si metalele industriale si metalele pretioase. Aceasta retragere este benefica pentru aur, este o sansa pentru cumparatori, inainte ca metalul sa se scumpeasca din nou", a adaugat Moore.

Petrolul s-a ieftinit cu mai mult de 2 dolari/baril, adancind pierderile din sedinta anterioara, pe fondul intensificarii semnalelor ca cererea Asiatica ar putea incepe sa incetineasca, din moment ce tarile consumatoare vor sa reduca subventiile prin majorarea preturilor la combustibil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
ALERTA, CCR: Legea repatrierii aurului BNR este constitutionala