Banca centrala a Poloniei a decis sa mentina dobanda cheie la nivelul actual, de 5,75%, in conformitate cu asteptarile analistilor, ca urmare a intaririi zlotului si a ingrijorarilor cu privire la cresterea economica, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
Inflatia anuala a ramas in aprilie la nivelul de 4%, mult peste tinta bancii de 2,5%, iar multi analisti considera ca majorarea costurilor la imprumuturi va fi decisa in iunie de catre consiliul de politica monetara, cand banca centrala isi va anunta noua prognoza de inflatie.

"Cu siguranta ca sustinatorii unei inaspriri a politicii monetare au luptat pana la final, insa nu dispun de o majoritate (care sa sustina o crestere a dobanzii cheie) in randul membrilor consiliului", a spus un economist de la Raiffeisen Bank din Varsovia, Jacek Wisniewski.

Consiliul de politica monetara al bancii centrale din Polonia a majorat dobanda cheie de sapte ori din aprilie 2007, pentru a combate accentuarea inflatiei. Nivelul actual este de 5,75%.

Unii analisti s-au declarat ingrijorati de datele economice recente, care au aratat temperarea cresterii productiei industriale in luna martie, semnaland o incetinire a cresterii in cea mai mari economie din Europa Centrala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri