Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca Olivier Blanchard va deveni de la 1 septembrie economistul sef al FMI, in locul lui Simon Johnson, care a anuntat luna aceasta ca va demisiona, consemneaza Reuters, potrivit NewsIn.

Olivier Blanchard este profesor de economie la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

FMI anuntase, in 5 mai, ca Johnson a demisionat ,dupa ce a detinut timp de 14 luni pozitia de economist sef al Fondului, pentru a-si relua locul de munca de la MIT, de unde plecase.

In varsta de 59 de ani, Olivier Blanchard este considerat "unul dintre universitarii cei mai reputati si cei mai respectati in domeniul macroeconomiei internationale", relateaza AFP.

In 20 mai, saptamanalului german Die Zeit relata, de altfel, ca seful Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, dorea sa il numeasca pe Olivier Blanchard in pozitia de economist sef al FMI.

Strauss-Kahn dorea, de asemenea, sa faca noi numiri la conducerea departamentelor FMI pentru Europa, pentru emisfera Vestica si la diviziile de comunicare si politica financiara, mai scria publicatia germana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
CE a revizuit in crestere la 4% estimarile privind economia Romaniei