Actionarii Bear Stearns Cos Inc au aprobat, joi, vanzarea companiei catre JPMorgan Chase & Co, a anuntat un purtator de cuvant al JPMorgan, citat de Reuters.

Bear Stearns a acceptat, in martie, sa fie cumparata, dupa ce a cerut ajutor pentru salvarea bancii de investitii, iar pretul este estimat, in prezent, la 9,46 dolari/actiune.

Cu doua luni in urma, JP Morgan Chase & Co a discutat posibilitatea de a majora de cinci ori oferta initiala facuta pentru cumpararea Bear Stearns, la 10 dolari/actiune, in efortul de a calma nemultumirile actionarilor Bear, arata un articol publicat de New York Times, citat de Reuters.

Prin acordul initial, incheiat pe 16 martie, JPMorgan oferea un pret de 2 dolari/actiune pentru Bear Stearns, oferta considerata mult prea mica pentru banca de investitii cu o istorie de 85 de ani pe Wall Street. Bear Stearns a fost afectata de o criza de lichiditate dupa ce a inregistrat mari pierderi in urma crizei creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat si a pierderii increderii investitorilor.