Petrolul "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 4 centi, la 127,31 dolari pe baril, in schimburile matinale.
Barilul de petrol Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 13 centi, la 127,91 dolari, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Petrolul s-a ieftinit considerabil in cursul saptamanii trecute, pe fondul marcarii profitului, dupa ce a atins un nivel record din cauza temerilor privind siguranta livrarilor si abundenta ofertei.

Presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Chakib Khelil, a reafirmat in cursul weekendului, la Alger, ca nu exista probleme privind oferta de petrol, piata fiind afectata in principal de tendintele speculative.

Citeste si:

Cancelarul german Angela Merkel si primul ministru nipon Yasuo Fukuda au militat duminica pentru o majorare a productiei de petrol si pentru aplicarea unor masuri pentru stabilizarea aprovizionarilor.

Franta a facut de asemenea presiuni in cadrul tarilor membre ale grupului informal G8 pentru a cere statelor producatoare de petrol sa majoreze productia.