Compania Origin Energy, cel mai mare producator de carbune si gaze naturale din Australia, a respins saptamana trecuta o oferta de 13 miliarde dolari din partea grupului britanic BG, afirmand ca numai rezervele sale de carbune si gaze naturale valoreaza peste 15 miliarde dolari.

Compania malaeziana petroliera Petronas a platit 2,51 miliarde dolari pentru a achizitiona o participatie de 40% in firma energetica australiana Santos, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Potrivit Arrow, acordul de 776 milioane dolari australieni cu Shell evalueaza rezervele companiei la 2,72 dolari australieni pe gigajoule.

Arrow detine un numar important de uzine de carbune si gaze naturale in statul australian Queensland.

Citeste si:

Shell urmareste sa achizitioneze o participatie de 30% in proiectele Arrow din Queensland contra sumei de 644 milioane dolari australieni, platind pana la 132 milioane dolari australieni pentru o participatie de 10% in Arrow International, o subsidiara a Arrow Energy ce reprezinta interesele companiei mama in sectorul international de carbune si gaze naturale.

Arrow face parte dintr-un consortiu ce va construi o centrala pe baza de carbune si gaze naturale ce va produce gaze naturale lichefiate in Gladstone, Queensland.

Centrala va costa 400 milioane dolari si va incepe productia in 2011, avand o capacitate de 1,3 milioane de tone pe an.