"Toata lumea poate vedea ca am creat o multime de slujbe, mai multe decat Statele Unite, de la inceputul aparitiei euro si ca majorarea preturilor creazao reala problema", a declarat Trichet pentru Le Monde.

BCE s-a confruntat mult timp cu critici din partea liderilor politici din Franta, potrivit carora banca se concentreza prea
mult pe combaterea inflatiei, lucru ce afecteaza exportatorii europeni, permitand monedei europene sase aprecieze prea mult fata de dolarul american.

Trichet a declarat ca cetatenii europeni doresc ca BCE sa respecte mandatul de mentinere a inflatiei sub 2%, afirmand ca euro nu are legaturacu majorarea preturilor.

Citeste si:

Potrivit lui Trichet, criza financiara reprezinta in continuare o amenintare, iar BCE, ce aniverseaza zece ani de existenta, va ramane permanent in alerta.

Presedintele BCE si-a reluat pozitia de aparare a independentei bancii centrale, afirmand ca guvernele din Uniunea Europeana trebuie sa hotarasca singure cum isi vor organiza reprezentarea in zona euro, adaugand ca"acest lucru nu schimba nimic pentru BCE".