Inflatia continua sa ameninte zona euro, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, in care respinge acuzatiile potrivit carora BCE s-a concentrat prea mult pe stabilitatea preturilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"Toata lumea poate vedea ca am creat o multime de slujbe, mai multe decat Statele Unite, de la inceputul aparitiei euro si ca majorarea preturilor creazao reala problema", a declarat Trichet pentru Le Monde.

BCE s-a confruntat mult timp cu critici din partea liderilor politici din Franta, potrivit carora banca se concentreza prea
mult pe combaterea inflatiei, lucru ce afecteaza exportatorii europeni, permitand monedei europene sase aprecieze prea mult fata de dolarul american.

Trichet a declarat ca cetatenii europeni doresc ca BCE sa respecte mandatul de mentinere a inflatiei sub 2%, afirmand ca euro nu are legaturacu majorarea preturilor.

Potrivit lui Trichet, criza financiara reprezinta in continuare o amenintare, iar BCE, ce aniverseaza zece ani de existenta, va ramane permanent in alerta.

Presedintele BCE si-a reluat pozitia de aparare a independentei bancii centrale, afirmand ca guvernele din Uniunea Europeana trebuie sa hotarasca singure cum isi vor organiza reprezentarea in zona euro, adaugand ca"acest lucru nu schimba nimic pentru BCE".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri