Trei manageri ai monopolului rus al gazelor naturale, Gazprom, au vandut actiuni in valoare de 25,5 milioane dolari, ceea ce ar putea semnala parerea acestora ca actiunile au atins cotatia maxima, relateaza Ruters, citat de NewsIn.
Potrivit Vedomosti, actiunile au fost vandute de membrii comitetului de conducere Alexander Ananenkov, Andrei Kruglov si Kirill Seleznyov. Gazprom a refuzat sa comenteze.

In mai, Gazprom a devenit cea de-a treia companie din lume din punct de vedere al valorii de piata, dupa grupul american Exxon Mobil si compania Petrochina. Cresterea pretului actiunilor la inceputul lunii mai, dupa ce presedintele companiei, Dmitri Medvedev, a devenit presedintele Rusiei, a ajutat grupul sa depaseasca cea mai mare companie de telecomunicatii din lume, China Mobile, care are o valoare de piata de 341 miliarde dolari.

Medvedev a spus ca firma sa ar putea deveni cea mai mare companie listata, cu o capitalizare de peste 1.000 miliarde dolari, in conditiile in care firma detine suficente rezerve pentru a aproviziona intreaga lume timp de 10 ani si are si potential pentru a mentine livrarile constante pentru un secol.

Insa, Gazprom, care aprovizioneaza un sfert din necesarul de gaz al Europei, mai are mult pana sa depaseasca primele doua companii din lume dupa valoarea de piata, avand in vedere ca v aloarea de piata a Exxon este de circa 476 miliarde dolari, iar a Petrochina de 447 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri