Lucrarile au fost deja demarate, iar investitia care s-a ridicat la 10 milioane de euro a fost necesara pentru reutilarea fabricii din Bulgaria si pentru achizitia de noi echipamente, sustin oficiali ai companiei.

Noua unitate de productie va extinde linia de productie a batoanelor de ciocolata KitKat si va diversifica gama de produse.

Astfel, batonul de ciocolata KitKat Senses cu napolitana si crema de alune, a implicat cea mai mare investitie a diviziei de ciocolata a Nestle in 2007. KitKat Senses este deja comercializata pe piata din Marea Britanie si va ajunge pana la sfarsitul anului 2008 si in Germania si Franta.

Citeste si:

Compania are in plan sa fabrice anual circa 9.000 de tone din acest produs. Nestle a demarat pentru prima data productia batoanelor KitKat in Bulgaria in anul 2002. Compania a investit ultertior 4,3 milioane de euro pentru a lansa productia KitKat Chunky.

In Romania, compania, membra a grupului elvetian Nestle, este prezenta din 1995, iar in 2007 a realizat vanzari totale de peste o jumatate de miliard de lei, cu 30 % mai mult fata de 2006, o contributie importanta avand-o diversificarea portofoliului de produse. La nivel international, compania elvetiana a raportat pentru anul 2007 vanzari de 107,6 miliarde franci elvetieni si o crestere a profitului cu 15,8 %.