Pretul petrolului a scazut astazi la bursele electronice din Asia, dupa declaratiile presedintelui Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, care s-a aratat ingrijorat de deprecierea dolarului si de efectele inflationiste asupra principalei economii a lumii.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 30 centi, la 124,01 dolari pe baril, fata de nivelul de 124,31 dolari pe baril atins marti seara la New York, potrivit NewsIn.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a scazut cu 43 centi, la 124,15 dolari pe baril.

"Stabilirea de noi recorduri pare o posibilitate indepartata, mai ales in acest moment", a declarat Victor Shum, analist al companiei Purvin and Getz, din Singapore. "Piata a reactionat la comentariile Fed de marti, privind riscurile inflationiste", a adaugat acesta.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, s-a declarat marti ingrijorat de deprecierea dolarului si efectele inflationiste asupra economiei americane.

In plus, piata petroliera a reactionat si la declaratiile ministrului kuwaitian al petrolului, Mohammad al-Olaim, care a precizat ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) este gata sa majoreze productia in cazul in care conditiile de pe piata o vor cere.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
PREMIERA: Kaufland deschide primul magazin dintr-un mall