Companiile americane Boeing si Dow Chemicals au fost condamnate, marti, sa plateasca 926 milioane dolari locuitorilor din Colorado, ca despagubiri pentru contaminarea unor terenuri din jurul unei fabrici de arme nucleare, potrivit unor surse judiciare.
Cele doua companii americane au fost chemate in fata unei instante civile de catre mii de proprietari care detineau terenuri in jurul fostei fabrici nucleare situata in Rocky Flats, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Aceasta fabrica componente pentru bombe atomice, destinate departamentului american al apararii, pana la inchiderea fabricii, in 1989.

Dupa mai mult de 15 de procese, in februarie 2006, un juriu federal din Denver a admis ca cele doua companii sunt responsabile de prejudiciul adus reclamantilor, acesta afectand sanatatea lor si valoarea terenurilor detinute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri