El a fost chemat sa raspunda intrebarilor anchetatorilor miercuri, in calitate de "martor", potrivit cotidianului britanic, care a vorbit despre o convocare in scris a directorului.

Compania TNK-BP nu a confirmat, dar nici nu a dezmintit aceasta informatie.

Robert Dudley se afla in centrul unei lupte intre actionarii britanici - compania petroliera BP - si cei rusi din TNK-BP, acestia din urma cerandu-i demisia. Convocarea la interogatoriu nu poate, in acest context, decat sa duca la intensificarea presiunii, potrivit FT.

Citeste si:

Capitalul TNK-BP este divizat in doua parti egale, una apartinand companiei britanice BP, iar cealalta unor miliardari rusi - Viktor Vekselberg, Mihail Fridman si Len Blavatnik - grupati in consortiul Alfa-Access-Renova (AAR). Rusii cer demisia directorului companiei, pe care il acuza de partialitate in gestionarea companiei in beneficiul actionarului britanic BP.

Nucleul conflictului a fost prezentat de ambele parti drept o problema de strategie referitoare la investitiile gupului. Insa zvonurile cu privire la o preluare de catre un grup grup public rus controlat de Kremlin a unei parti a capitalului TNK-BP sunt tot mai frecvente, cea mai evocata varianta fiind cea a unei cumparari de catre Gazprom a uneia dintre cele doua parti, detinand astfel 50% din grup.