Presedintele rus Dmitri Medvedev, pledeaza pentru dezvoltarea fara obstacole a investitiilor rusesti in Germania si in Uniunea Europeana (UE), pe modelul investitiilor germane din Rusia, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Nimic nu apropie mai mult decat afacerile comune", a spus seful statului rus.

"Investitiile au nevoie de o dezvoltare suplimentara, care are legatura cu plasamentele partenerilor nostri germani in Rusia, care sunt considerabile, dar si cu investitiile oamenilor de afaceri rusi in economia Germaniei si in general in tarile membre ale Uniunii Europene (UE)", a declarat Medvedev, la conferinta de presa comuna, sustinuta cu cancelarul german cu Angela Merkel.

Angela Merkel a aratat, raspunzand la o intrebare despre investitiile straine in sectorul energetic, ca discutiile dintre Germania si Comisia Europeana cu privire la separarea activitatilor de productie, pe de o parte, si de distributie si transport, pe de alta parte, in cazul grupurilor germane "nu are nicio legatura" cu aceste investitii.

"Statul german nu va impiedica si nici nu va autoriza aceste investitii. Este vorba despre decizii economice si trebuie sa separam cele doua chestiuni", a mai spus Merkel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Unicef: 86 mil. de copii în plus, ameninţaţi de sărăcie din cauza Covid-19
Setari Cookie-uri