Euro a atins vineri un nivel maxim al ultimelor cinci luni in fata yenului, si si-a consolidat castigurile in fata dolarului, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a spus ca este posibila o majorare a dobanzii cheie cel mai devreme luna viitoare, scrie NewsIn, citand Reuters.
Trichet a surprins joi investitorii, cand a anuntat ca unii membrii ai consiliului de politica monetara doresc o majorare a dobanzii, si a dat indicatii clare ca dobanda ar putea fi majorata cu un sfert de punct procentual in iulie, declaratii ce au determinat aprecierea euro cu peste 1% fata de dolar.

"In ultimele 24 de ore euro a avut o evolutie pozitiva, perspectiva randamentului facand moneda mai atractiva pentru inverstitori", a declarat un strateg valutar din cadrul ING, Chris Turner.

Afirmatiile lui Trichet au intrerupt aprecierea dolarului, care a intrat pe o panta ascendenta dupa ce presedintele bancii centrale americane Federal Reserve, Ben Bernanke, a facut comentarii referitoare la impactul deprecierii dolarului asupra inflatiei.

Analistii au spus ca dolarul ar putea fi supus unor noi presiuni, in cazul in care statisticile platilor non-agricole, ce urmeaza sa fie publicate vineri, se vor dovedi sub estimari.

Moneda europeana s-a apreciat vineri cu 0,1%, la 1,5601 dolari/euro, aproape de nivelul record de 1,5617 dolari/euro, in revenire de la cotatia minima a ultimelor trei saptamani, de 1,5365 dolari/euro, inregistrata joi.

Moneda unica a avansat in raport cu yenul cu 0,3%, la un maximum al ultimelor cinci luni, de 165,70 yeni, potrivit statisticilor Reuters, in contextul in care castigurile actiunilor din regiune au incurajat tranzactiile speculative de tip carry-trade, in cadrul carora investitorii vand yeni pentru a finanta cumpararea monedelor cu un randament mai mare.

Dolarul s-a apreciat cu 0,15%, la 106,06 yeni, revenind aproape de cotatia maxima a ultimelor trei luni, de 106,44 yeni, atinsa in cursul sedintei de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri