"Conform programului de export, Iranul va exporta cel putin 2,5 milioane barili/zi de petrol in iunie", a spus Mohammad Ali Khatibi, potrivit unui articol aparut pe pagina de internat a Ministerului Petrolului.

Un alt oficial iranian, Hojjatollah Ghanimifard, a spus la inceputul lunii trecute ca exporturile Iranului s-au micsorat cu aproximativ 200.000 barili/zi de la inceputul lui aprilie, din cauza cererii reduse din partea rafinariilor aflate in lucrari de intretinere, potrivit NewsIn.

Insa Ghanimifard, care detine functia de director pentru afaceri internationale in cadrul companiei nationale de petrol din Iran (NIOC), a declarat ca livrarile si-ar putea reveni din a doua jumatate a lunii mai. Lucrarile de intretinere ale rafinariilor au loc, in mod normal, in aprilie si mai, cand cererea scade dupa incheierea iernii.

Citeste si:

Exporturile din Iran au atins o medie de circa 2,45 milioane barili/zi in primul trimestru, a anuntat Ghanimifard la inceputul lunii mai.

Aproape 60% din exporturile de petrol ale Iranului au ca destinatie Asia, mare parte din restul acestora ajungand in Europa si Africa.