Gazprom va deveni cea mai mare companie a lumii, in 7-8 ani, nu numai din sectorul energetic, a declarat, luni, directorul general al monopolului rus, Aleksei Miller, citat de AFP.
Dupa aceasta perioada, “capitalizarea bursiera a Gazprom va ajunge la 1.000 de miliarde de dolari, facand din Gazprom cea mai mare companie din lume, nu numai din domeniul energetic”, a subliniat Miller. La ora actuala, Gazprom are o capitalizare de 343 de miliarde de dolari.

Miller a subliniat ca pretul barilului de petrol va depasi 250 de dolari, fara a preciza cand se va intampla acest lucru. Directorul general al Gazprom a participat la o conferinta de presa desfasurata in cadrul Congresului European al Afacerilor.

“Astazi suntem martorii unei cresteri critice a pretului carburantilor. Pretul va atinge un nivel nemaiintalnit pana acum. Perspectiva va fi de 250 dolari/barilul de petrol”, a declarat Miller.“Competitia pentru aceasta resursa se va accentua”, a adaugat Miller.

Directorul general Gazprom a spus ca grupul pe care il conduce vinde cu 410 dolari, mia de metri cubi de gaze si nu cu 400 de dolari, cum s-a estimat anterior. In martie, Miller estimase pretul gazului rusesc va fi de 400 de dolari pe mia de metri cubi, in 2008.

Gazprom este cel mai mare producator mondial in domeniul gazelor, cu 548,5 miliarde de metri cubi in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri