Dupa aceasta perioada, “capitalizarea bursiera a Gazprom va ajunge la 1.000 de miliarde de dolari, facand din Gazprom cea mai mare companie din lume, nu numai din domeniul energetic”, a subliniat Miller. La ora actuala, Gazprom are o capitalizare de 343 de miliarde de dolari.

Miller a subliniat ca pretul barilului de petrol va depasi 250 de dolari, fara a preciza cand se va intampla acest lucru. Directorul general al Gazprom a participat la o conferinta de presa desfasurata in cadrul Congresului European al Afacerilor.

“Astazi suntem martorii unei cresteri critice a pretului carburantilor. Pretul va atinge un nivel nemaiintalnit pana acum. Perspectiva va fi de 250 dolari/barilul de petrol”, a declarat Miller.“Competitia pentru aceasta resursa se va accentua”, a adaugat Miller.

Citeste si:

Directorul general Gazprom a spus ca grupul pe care il conduce vinde cu 410 dolari, mia de metri cubi de gaze si nu cu 400 de dolari, cum s-a estimat anterior. In martie, Miller estimase pretul gazului rusesc va fi de 400 de dolari pe mia de metri cubi, in 2008.

Gazprom este cel mai mare producator mondial in domeniul gazelor, cu 548,5 miliarde de metri cubi in 2007.