Pietele interbancare s-ar putea confrunta cu o lipsa de lichditati pe termen scurt, pana in toamna acestui an, dar acest lucru nu ar trebui sa afecteze in mod semnificativ solvabilitatea bancilor europene, a declarat presedintele bancii franceze Societe Generale.
“Exista un model greu de urmat in viitor, acela al transformarii resurselor pe termen scurt in finantari pe termen lung in domeniul imobiliar, urmand modelul Northern Rock”, a spus Bouton, citat de NewsIn.

“Solvabilitatea Societe Generale nu a fost niciodata pusa sub semnul intrebarii. Frauda sau pierderile suferite de unele banci europene si care a avut legatura cu piata imobiliara americana, nu au schimbat clasamentul bancilor europene”, a adaugat acesta.

Presedintele Societe Generale a spus ca la originea crizei creditelor a stat “o gaura” in sistemul de supraveghere a sistemului bancar american. Bouton a subliniat ca primele patru banci americane de investitii nu au fost supravegheate de Federal Reserve.

Pe 24 ianuarie, Societe Generale a afisat o pierdere de 4,9 miliarde euro, despre care a anuntat ca a fost cauzata de tranzactiile ilegale efectuate de traderul Jerome Kerviel.

Pierderile din scandalul Kerviel au facut banca vulnerabila la o posibila preluare si au constrans-o sa majoreze capitalul cu 5,5 miliarde euro pentru a-si redresa finantele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri