Euro a continuat saptamana cu cea mai slaba evolutie din ultimii doi ani fata de dolar, coborand cu 0,8%, dupa ce estimarile pietei legate de o majorare a dobanzii de politica monetara in zona euro s-au temperat, dar si pe fondul temerilor politice legate de un referendum in Irlanda, scrie Reuters.
Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a semnalat saptamana trecuta o majorare a dobanzii de politica monetara in iulie, insa mai mullti membrii ai consiliului BCE au repetat de atunci mesajul ca aceasta masura nu este inceputul unei campanii de inasprire a politicii monetare.

Ministrul francez de finante, Christine Lagarde, a mers chiar mai departe si a spus ca BCE ar putea reveni asupra deciziei de a majora dobanda cheie in iulie, dupa intrunirea Grupului celor Opt, ce va avea loc in acest weekend.

O posibila conversie din euro in dolari, in valoare de 43,6 miliarde dolari, provenita dintr-o oferta facuta de producatorul belgian de bere InBev pentru preluarea Anheuser-Busch, accentueaza de asemenea presiunile asupra monedei europene.

Euro a fost afectata si de temerile politice, in contextul in care populatia Irlandei voteaza azi in cadrul referendumului pentru reformele Uniunii Europene, ce aminteste de o tendinta de vanzare a euro din 2005, dupa ce francezii si olandezii au respins constitutia europeana.

Moneda europeana s-a depreciat astazi cu 0,8%, la 1,5430, continuand cea mai semnificativa coborare saptamanala de la inceputul lui iunie 2006.

Dolarul a atins nivelul maxim al ultimei luni fata de un cos al principalelor valute, de 73.888 puncte. Moneda americana s-a apreciat cu 0,7% fata de yen, la 107,63 yeni, aproape de un maximum al ultimelor patru luni, de 107,75 yeni, atins miercuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri