Anheuser produce marcile de bere Budweiser si Michelob. InBev detine marci de bere precum Stella Artois si Beck's. Producatorul belgian ofera 65 de dolari/actiune companiei americane, care detine 48,5% din piata americana a berii.

Oficialii Anheuser au spus ca oferta va fi atent evaluata. Compania americana detine si 50% din actiunile producatorului mexican de bere, Modelo si 27% din Tsingtao Brewery CoLtd. (China).

“InBev s-ar concentra eforturile asupra simplificarii structurii gigantului american, ceea ce nu convine distribuitorilor Anheuser”, a spus analistul Wachovia, Jonathan Feeney.

Citeste si:

Actiunile Anheuser au crescut cu 6,9%, la 62,35 dolari, in urma anuntului. In ultimele 52 de sapamani, pretul actiunilor a fluctuat intre 45,55 si 58,56 dolari/actiune.

InBev este prezent in Romania si detine pozitia a treia in industria berii, cu o cota de piata de 23,2% la finalul anului 2007, conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

InBev Romania produce marcile Stella Artois, Beck’s, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.