Caterpillar Inc si Navistar International Corp vor forma o alianta pentru a construi si vinde o serie de modele de camioane la nivel mondial, au anuntat joi cele doua compenii, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Acordul pune capat speculatiilor potrivit carora Caterpillar, un important producator de motoare diesel si cel mai mare fabricant de echipamente pentru minerit si constructii din lume, ar urma sa se retraga din afacerea cu vehicule. Anuntul ofera si un semnal ca industria producatoare de camioane din America de Nord se consolideaza, urmand modelul celei din Europa.

Caterpillar a anuntat ca unul dintre modelele produse prin alianta strategica, un camion de mare capacitate, destinat clientilor implicati in minerit si in constructia autostrazilor, va fi comercializat pana in 2010.

Caterpillar a precizat ca, de la intoducerea motoarelor proiectate pentru a intruni regulile de mediu din Statele Unite, nu va mai furniza motoare altor producatori de camioane destinate constructiei de autostrazi. Caterpillar va incepe sa dezvolte motoare impreuna cu Navistar.

Nesiguranta legata de afacerea cu motoare diesel a companiei a aparut in urma cu peste un an, dupa ce problemele asociate cu centralele proiectate pentru a intruni regulile ecologice ale Statelor Unite au permis companiei rivale Cummins Inc sa castige o cota de piata mai mare in America de Nord.

Parteneriatul Caterpillar-Navistar vine intr-un moment in care piata mord americana a camioanelor inregistreaza un declin, in parte din cauza preturilor ridicate la combustibil, ce au declansat proteste din partea producatorilor independenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si