Pfizer ar putea face o oferta de preluare a Ranbaxy

Pfizer Inc ar putea face o oferta pentru preluare a Ranbaxy Laboratories Ltd, conform unor speculatii, dupa ce compania japoneza Daiichi Sankyo Ltd a oferit 4,6 miliarde de dolari pentru preluarea celei mai mari companii farmaceutice indiene, arata publicatia indiana Business Standard.

Cotatia actiunilor Ranbaxy a crescut cu 5% in timp ce pretul actiunilor Daiichi Sankyo a scazut cu 2%, dupa lansarea zvonurilor.

Publicatia indiana a aratat, astazi, ca Pfizer ar dori sa cumpere 65% din actiunile Ranbaxy, conform unor surse apropiate situatiei.

Daiichi Sankyo este cel de-al treilea producator de medicamente din Japonia. Acesta a anuntat, miercuri, ca va cumpara actiunile Ranbaxy detinute de familia Singh, fondatoarea companiei, ce detine in prezent 34.8% din titluri, si va lansa o oferta publica pentru cumpararea a inca 20% din actiunile companiei.

“Acestea sunt speculatii”, a spus purtatorul de cuvant al Ranbaxy. Acesta a subliniat ca exista un contract final, semnat cu Daiichi.

Malvinder Singh, directorul executiv al companiei, a declarat, ieri, ca intelegerea dintre cele doua companii este una ferma.

Daiichi Sankyo a refuzat sa comenteze iar oficialii Pfizer nu au putu fii contactati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri