Metro investeste 75 mil. euro in trei noi magazine in Bulgaria

Lantul german de magazine, Metro Cash&Carry si-a programat investitii de 150 milioane de leva (aproximativ 75 milioane de euro) pentru deschiderea a trei noi magazine pe piata din Bulgaria, declaratiile fiind facute cu ocazia relansari unui hipermarket in Varna, potrivit publicatiei Dnevnik.

Managerul general al companiei, Willi Beisheim, a spus ca prin remodelarea magazinului din Varna acesta indeplineste toate standardele relevante ale UE, iar in momentul de fata Metro se afla in proces de renovare a unui alt magazin din Sofia.

Potrivit lui Beisheim, investitia in modernizarea magazinului din Varna, care dispune de o suprafata de 10.250 mp si include peste 8.000 mp spatiu de vanzare si un depozot frigorific de 600 mp, s-a ridicat la 6,4 milioane de leva (aproximativ 3,2 milioane de euro).

Reprezentantii companiei au mai declarat ca lucrarile la primul, din cele trei noi magazine anuntate, au fost deja demarate in Plevna. Noul centru comercial va presupune o investitie de peste 30 milioane de leva (circa 15 milioane de euro) si se va intinde pe o suprafata de doua hectare. Hipermarketul va dispune de o suprafata construita de 7.000 mp, dar si de 400 de locuri de parcare.

In plus, retailerul va demara lucrarile pentru un nou magazin la sfarsitul acestei luni in Plovdiv, iar in privinta celui de-al treilea centru comercial, oficialii companiei nu au oferit deocamdata mai multe detalii referitoare la locatie.

Ultimul hipermarket al retelei a fost deschis in Veliko Tarnovo, iar pana in prezent Metro a deschis pe piata din Bulgaria noua magazine. In anul 2007, vanzarile grupului Metro au atins cifra de 64,3 miliarde euro. Compania numara peste 280.000 de angajati si opereaza in aproximativ 2.200 de locatii din 31 de tari.

Retailerul este prezent si pe piata din Romania printr-o retea de magazine care numara 23 de centre de distributie: in Bucuresti - 4 centre (Militari, Voluntari, Berceni si Baneasa), in Brasov, Constanta si Timisoara cate 2 centre, si cate un centru in fiecare din urmatoarele orase: Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures si Arad.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri