Commerzbank si Dresdner se afla in discutii avansate legate de o eventuala fuziune, ce ar uni doua dintre cele mai mari banci din Germania, a declarat o sursa din cadrul consiliului de supraveghere Commerzbank, citata de Reuters.
Germania a fost timp de saptamani tinta mai multor speculatii pe marginea unor posibile fuziuni, mai multe banci cautand o oferta sau un partener de fuziune, potrivit NewsIn.

Allianz, compania-mama a bancii Dresdner, vrea sa o vanda concurentei Commerzbank. Intre timp, a fost pus in vanzare si cel mai mare creditor de retail din Germania, Deutsche Postbank. Citigroup cauta de asemenea un cumparator pentru afacerea germana de retail.

"Este un semn ce arata cat de hotarati suntem, insa trebuie sa ne amintim ca, in acest moment, opt din zece afaceri esueaza", a declarat sursa pentru Reuters.

"A doua faza a negocierilor de fuziune necesita o atentie deosebita. Apoi vine negocierea contractului si in final semnarea".

Un acord intre Commerzbank si Dresdner ar duce la cea mai mare fuziune din Germania, de la preluarea bancii HVB de catre UniCredit, in urma cu trei ani.

Ar rezolva, de asemenea, conflictul de lunga durata dintre Allianz si investitorii ce acuza grupul ca incearca fara succes sa imbine serviciile bancare cu asigurarile.

Acordul ar avantaja Commerzbank, ce a inregistrat o evolutie anevoioasa si detine doar o mica parte din cota de piata din Germania, unde sectorul bancar este supraincarcat.

Impreuna, ar avea sanse mai mari sa faca fata celor mai mari competitori, comunitatea bancilor de investitii non-profit.

In ciuda faptului ca este cel de-al doilea creditor din Germania, Commerzbank ramane o banca de dimensiuni mici comparativ cu concurentele internationale, avand o valoare de piata de 13 miliarde euro.

Exista insa si o sere de obstacole in calea unui acord, printre care si banca de investitii Dresdner, aflata intr-un impas financiar, pe care Allianz vrea sa o vanda odata cu atractiva banca de retail, si care este extimata la 8 miliarde euro.

O sursa avizata a declarat ca asiguratorul exclude vanzarea separata a bancii de investitii, care a inregistrat mari deprecieri ale activelor pe fondul crizei creditelor la nivel mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri