In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 14 centi, la 134,47 dolari/baril.

Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a scazut cu 11 centi, la 134,60 dolari/baril.

Cotatia petrolului atinsese un nivel record, luni, ajungand la 139,89 dolari/baril, dupa ce Norvegia inregistrase o intrerupere a productiei si dolarul se depreciase.

Citeste si:

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat ca Arabia Saudita va mari productia de petrol cu 200,000 de barili pe zi, in iulie, in urma cererii ridicate. Declaratia a fost facuta duminica, in cursul unei vizite in regatul saudit.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de petrol din lume. Confruntandu-se cu tot mai multe proteste fata de pretul ridicat al petrolului, tarile producatoare si consumatoare se vor intalni pe 22 iunie, la Jeddah, capitala economica a Arabiei Saudite, pentru a discuta cauzele acestei cresteri record.

Arabia Saudita este singurul stat din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu capacitatea de a majora rapid si semnificativ productia.