Pretul petrolului scade la bursele din Asia pana la 133,36 dolari/baril

Pretul petrolului a coborat la bursele electronice din Asia, in asteptarea cresterii productiei de petrol, anuntata de Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, arata AFP, citat de NewsIn.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 65 de centi, la 133,36 dolari/baril.

Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a scazut cu 72 de centi, la 133 dolari/baril.
In ziua precedenta, cotatia petrolului se depreciase la inchiderea sedintei. Astfel, cotatia petrolului la New York Merchantile Exchange (Nymex) era de 134,01 dolari/baril, in scadere cu 60 de centi fata de luni.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de petrol din lume. Confruntandu-se cu tot mai multe proteste fata de pretul ridicat al petrolului, tarile producatoare si consumatoare se vor intalni pe 22 iunie, la Jeddah, capitala economica a Arabiei Saudite, pentru a discuta cauzele acestei cresteri record.

Arabia Saudita este singurul stat din cadrul Organizatiei Ţarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu capacitatea de a majora rapid si semnificativ productia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri