Aurul s-a apropiat de nivelul de 900 dolari/uncie

Cotatia aurului a atins ieri cel mai inalt nivel al ultimei saptamani pe fondul unui dolar depreciat, in timp ce pretul platinei s-a apropiat de nivelul maxim, dupa reaparitia ingrijorarilor legate de livrarile de petrol.

Cotatia aurului a urcat la 893/894 dolari/uncie miercuri la New York, scumpindu-se cu aproape 7 dolari, ca urmare a deprecierii dolarului si pe masura ce petrolul s-a stabilizat, dupa ce o amenintare cu greva a muncitorilor din Nigeria a alimentat temerile legate de livrari, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Aurul a ajuns la nivelul de 895,05 dolari/uncie, joi, cel mai inalt nivel inregistrat din 9 iunie, pret care se situeaza sub nivelul record de 1.030,80 dolari/uncie, inregistrat la mijlocul lunii martie. "Nu ma astept ca preturile sa urce foarte mult" a spus un analist de marfuri de la ANZ.

"Daca depasesc 900 dolari/uncie, s-art putea sa aiba loc o serie de acoperiri pe termen scurt", a adaugat acesta.

"Pietele petrolului incep in mod clar sa se indrepte spre un nivel maxim, iar pietele de schimb valutar sunt, evident, mai putin favorabile decat erau cu aproximativ trei luni in urma. Daca trecem de 850 dolari/uncie, apoi vom fi martorii unei scaderi rapide a pretului spre 800 dolari/uncie", a mentionat analistul.

Dolarul s-a depreciat pe fondul scepticismului legat de o viitoare crestere agresiva a dobanzii cheie din partea Federal Reserve.

Petrolul s-a ieftinit cu 67 centi, pana la 136,01 dolari/baril dupa ce ministerul petrolului din Nigeria a intervenit pentru a impiedica o potentiala greva la colosul energetic american Chevron.

Cotatia spot a platinii a urcat la 2.083,50/2.103,50 dolari/uncie de la 2.080,50/2.100,50 la finalul sedintei de tranzactionare de la New York. Miercuri ajunsese la 2.103,50 dolari/uncie, cel mai inalt nivel inregistrat din 28 mai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri