Doi fosti manageri ai bancii de investitii Bear Stearns, au fost arestati ieri dupa ce au fost invinuiti de implicare in colapsul bancii ce a demarat criza creditelor.
Raportul arata ca Ralph Cioffi si Matthew Tannin vor fi acuzati pentru deciziile care au provocat criza financiara din luna iunie anul trecut, informeaza BBC News.

Banca fondurilor de hedging a mizat pe ipoteci foarte riscante de pe piata americana inainte de a intra in colaps. Daca vor fi gasiti vinovati cei doi barbati vor fi primi directori de pe Wall Street care vor fi achitati pentru criza creditelor subprime din Statele Unite.

Ipotecile subprime, imprumuturi date oamenilor cu venituri modeste, au dus la un declin financiar si s-a extins in intreaga lume. In martie JP Morgan a acceptat sa cumpere Bear Stearns cu sustinearea financiara a Federal Reserve, tranzactia fiind aprobata de actionarii Bear Stearns, luna trecuta.

JPMorgan Chase a anuntat la inceputul lui iunie ca a incheiat preluarea de 1,4 miliarde dolari a Bear Stearns, impiedicand falimentul unei firme de pe Wall Street ce a supravietuit Marii Crize si altor probleme in istoria sa de 85 de ani, insa nu a reusit sa treaca de criza creditelor ipotecare.

Bear Stearns a fost una dintre cele mai afectate banci de criza creditelor, ce a fost provocata de pierderi bancare legate de piata imobiliara americana. Fed-ul a luat actiuni rapide dupa situatia de la Bear Stearns pentru a preveni probleme ce s-ar putea desfasura in sectorul financiar international.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri