Zentiva spune 'nu' deocamdata ofertei de preluare din partea PPF

Producatorul ceh de medicamente generice Zentiva le-a recomandat astazi actionarilor sa refuze preluarea companiei de catre grupul financiar PPF, dar nu a facut referiri la o posibila imbunatatire a contraofertei companiei franceze Sanofi-Aventis, care a depasit-o pe cea a PPF, relateaza Reuters.

Sanofi, care detine deja 24,9% din actiunile Zentiva, vrea sa ofere 2,6 miliarde dolari, echivalentul a 1.050 coroane cehesti/actiune, oferta mai mare decat cea inaintata de PPF, de numai 950 coroane cehesti/actiune.

"Credem cu tarie ca oferta nu reflecta valoarea Zentiva si perspectivele de viitor ale companiei", a declarat presedintele Zentiva, Jiri Michal.

"Conducerea companiei a luat in considerare si recent-anuntata intentie a Sanofi-Aventis de a lansa o contraofera pentru achizitia actiunilor Zentiva", au declarat oficiali ai Zentiva, dar nu au dorit sa ofere mai multe informatii.

Zentiva a convocat actionarii la o adunare extraordinara pe 9 iulie pentru a discuta oferta PPF, care detine 19,1% din actiunile companiei.

Preluarea Zentiva ar implica si mai mult compania Sanofi in productia de medicamente generice, piata acaparata in mod obisnuit de marile companii farmaceutice, dar care este privita, acum, cu mai mare interes de investitori, datorita potentialului ridicat pe care il prezinta pentru pietele emergente.

Actiunile Zentiva s-au apreciat cu 3,1% la inchiderea sedintei bursiere de joi, pana la 1.152 coroane cehesti/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri