Presedintele Alfa Group, Mihail Fridman, considera ca unul dintre motivele pentru care s-a ajuns la un conflict este incercarea celor de la BP de a-l forta sa plece, impreuna cu ceilalti parteneri rusi, cu ajutorul companiei de stat Gazprom.

"Sunt gata sa fac pariu ca nici Gazprom si nici Rosneft nu vor cumpara aceste actiuni timp de, sa zicem, doi ani", a declarat Fridman, intr-un interviu acordat Reuters, citat de NewsIn.

Companiile energetice de stat Gazprom si Rosneft vor sa obtina un pachet de actiuni la TNK-BP, potrivit unor speculatii de pe piata.

"Am invatat din relatiile pe care le-am avut cu cei de la BP ca acestia nu vor reactiona daca asupra lor nu se fac presiuni", a spus Fridman.

Citeste si:

BP detine 50% din actiunile TNK-BP, a treia companie petroliera din Rusia. Intrebat daca BP ar trebui sa se astepte acum la presiuni mai intense, Fridman a replicat: "Da".

Inspectoratul muncii din Rusia a anuntat, marti, ca a amendat compania petroliera TNK-BP, sanctiune ce l-ar putea forta directorul executiv, Robert Dudley, sa renunte la functie.

Acesta este cel mai recent episod al conflictului ce are loc intre BP si actionarii rusi ai TNK-BP, pe marginea strategiei companiei mixte, conflict ce s-a accentuat semnificativ in ultima perioada.