In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in august, a crescut cu 10 centi, la 136,84 dolari/baril, scrie AFP, citat de NewsIn.

Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a pierdut 1 cent, pana la 135,90 dolari/baril.

La sfarsitul saptamanii trecute principalele tari producatoare si consumatoare de petrol s-au intalnit la Jeddah (Arabia Saudita) pentru a discuta despre pretul record al petrolului.

Citeste si:

In cadrul intalnirii, s-au discutat masuri tehnice pentru stabilizarea pietei petrolului dar nu s-a facut vreun anunt despre o eventuala marire a productiei.

Totusi, Arabia Saudita, cel mai mare exportator de petrol din lume, anuntase anterior ca isi mareste productia de petrol cu 200.000 de barili pe zi, printr-un comunicat publicat pe pagina de internet a ambasadei sale de la Londra.

Majorarea productiei ar urma sa aduca nivelul la peste 9,5 milioane barili/zi, fata de 9,45 milioane barili/zi in prezent
Arabia Saudita este singurul stat din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) cu capacitatea de a majora rapid si semnificativ productia.