Compania electrica italiana Enel vrea sa construiasca o centrala alimentata prin carbuni in Albania si este in cautare de oportunitati de dezvoltare in segmentul nuclear atat in aceasta tara cat si in Italia, a declarat directorul executiv al grupului.
“Colaboram cu guvernul italian pentru construirea centralei pe baza de carbune", a declarat Fulvio Conti pentru postul de radio italian national RAI1, citat de NewsIn.

"Credem ca avem toate garantiile necesare pentru a putea sa ne extindem prezenta in acea piata, si prin investitii in sectorul nuclear, insa pe termen foarte lung. Pentru moment nu este nimic stabilit", a adaugat acesta.

Conti a reafirmat ambitia grupului Enel de a relua productia de energie nucleara in Italia, aceasta fiind suspendata in urma unui referendum organizat in 1980, obiectiv urmarit si de guvernul conservator condus de Silvio Berlusconi.

"Vrem sa trecem la productia nucleara", a spus Conti, subliniind ca Italia importa aproximativ 20% din electricitate de la Franta, produsa in mare parte in centrale nucleare. "Cred ca este normal sa revenim si in Italia la acest tip de energie".

Enel este cea mai mare companie de electricitate din Italia si cea de-a doua companie energetica europeana, in functie de capacitatea instalata. Compania produce, distribuie si comercializeaza electricitate si gaze naturale pe teritoriul Europei, in America de Nord si America Latina.

Dupa preluarea companiei de utilitati spaniole Endesa, impreuna cu partenerul sau Acciona, Enel este acum prezenta in 21 de tari cu aproximativ 75.500 MW capacitate de generare si furnizeaza gaze naturale si electricitate pentru circa 50 milioane de clienti.

In Romania, Enel activeaza, in prezent, in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dupa achizitia participatiei majoritare la doua companii de distributie, in urma procesului de privatizare initiat de Guvernul Romaniei in 2004.

Enel Energie este compania care vinde electricitate tuturor categoriilor de clienti din Romania, in timp ce Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea sunt cele doua companii care gestioneaza reteaua de energie electrica, in cele doua regiuni.

Dupa ce a achizitionat si Electrica Muntenia Sud, compania si-s dublat prezenta in sectorul de distributie de electricitate din Romania, ajungand la aproape 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de retea si 5.700 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri