Lumea avea, pentru prima data, mai mult de zece milioane de milionari in dolari in 2007, fara a lua in calcul valoarea resedintelor principale ale persoanelor in chestiune, numar mai mare cu 6% fata de 2006, potrivit unui studiu publicat marti, citat de AFP.
Numarul "marilor averi" - de peste 30 milioane dolari - a urcat, de asemenea, foarte rapid, cu 8,8% comparativ cu anul anterior. Grupul persoanelor cu "mari averi" numara 103.320 de persoane in lume, potrivit unui studiu realizat de banca americana de investitii Merrill Lynch si de compania de servicii de informatica Capgemini, potrivit NewsIn.

Averea cumulata a celor 10,1 milioane de milionari atinge 40.700 miliarde dolari, ceea ce marcheaza o crestere cu 9,4% fata de 2006.

Cele trei regiuni care au progresat cel mai mult din punctul de vedere al numarului de milionari sunt Orientul Mijlociu (care a avut o crestere cu 15,6%), Europa de Est (14,3%) si America Latina (12,2%), ca urmare a scumpirii materiilor prime si a dezvoltarii de noi piete financiare, subliniaza autorii studiului.

India bate toate recordurile, cu o crestere cu 22,7% a numarului de milionari in 2007 fata de anul anterior, urmata de China (20,3%) si Brazilia (19,1%). Numarul de milionari din Rusia a crescut cu 14,4%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri