Economia Marii Britanii a inregistrat in primul trimestru al anului 2005 cel mai slab ritm de dezvoltare din ultimii doi ani si se asteapta o scadere a ratelor dobanzilor, in urmatoarele luni. Oficiul National de Statistica de la Londra a anuntat ieri ca a recalculat rata cresterii PIB-ului din primele trei luni ale anului, prezentand o rata ajustata de 0,4%, fata de estimarea initiala de 0,5 procente.

Rata de crestere anuala a suferit o ajustare si mai drastica, ajungandu-se la 2,1%, cea mai mica din ultimii doi ani, de la 2,7% cat se estimase initial. Economistii au afirmat ca nu s-au asteptat la o ajustare atat de drastica. Principala cauza a stagnarii economice o reprezinta scaderea cheltuielilor consumatorilor. Este o dovada a unei slabiciuni semnificative, in special in zona cheltuielilor populatiei, a declarat Ross Walker de la RBS Financial Markets.

Un barometru care masoara nivelul de incredere a consumatorului, prezentat de GfK Martin Hamblin, arata o scadere a increderii consumatorilor britanici de la -1, in luna mai, la -3, in luna iunie, din cauza ingrijorarilor privind dezvoltarea viitoare a economiei nationale. De asemenea, balanta perceptiei situatiei economice generale pentru urmatoarele 12 luni s-a inrautatit, ajungand de la -7, in luna mai, la -10, in luna iunie.

Indexul care masoara momentul in care consumatorii considera ca este un timp favorabil pentru a face achizitii majore a scazut de la <5 la <4, in aceasta luna.

Consumatorii par stabili in perceperea propriilor venituri, dar viziunea privind contextul economic a devenit mai pesimista, in luna iunie, a afirmat Reza Chady, director la GfK Martin Hamblin.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri