"Nu este vorba despre o actiune legala, ci de o comunicare oficiala despre ruptura negocierilor si a evaluarilor care au urmat cu privire la viitorul industrial al companiei Alitalia", a precizat oficialul italian, raspunzand la intrebarea unui deputat.

Alitalia, aflata in pragul falimentului, a anuntat astazi ca va trebui sa recurga la o recapitalizare inainte de a cauta un partener international pentru a forma o alianta, conform presedintelui grupului italian, Aristide Police, citat de AFP.

Intesa Sanpaolo, banca ce consiliaza relansarea privatizarii companiei nationale, "lucreaza intens pentru a elabora un plan industrial durabil", a declarat Police, citat de agentia de presa Ansa.

"Este un plan ce prevede intrarea de capital nou si relansarea prin intermediul unei recapitalizari. Vom cauta apoi sa intarim noile perteneriate internationale sau pe cele deja existente", a declarat Police.

Citeste si:

Police, presedinte al Alitalia de la inceputul lunii aprilie, a estimat, printre altele, ca grupul va vrebui sa aiba o idee clara asupra perspectivelor pana la sfarsitul lunii iulie.

Cotidianul italian Il Messaggero arata saptamana trecuta ca Alitalia a anuntat pierderi de 3 milioane de euro pe zi din cauza cresterii record a pretului petrolului si a scaderii veniturilor.

Compania a raportat pierderi de 2 milioane de euro, in primul trimestru.