Compania Smithfield Foods, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, vizeaza sa fuzioneze cu compania spaniola Campofrio, pentru a crea un grup european cu vanzari anuale de peste doua miliarde de dolari, informeaza Financial Times.
Compania nou infiintata va adopta numele Campofrio si controlul acesteia va fi impartit de compania spaniola si Groupe Smithfield, filiala din Paris condusa de grupul american si Oaktree Capital Parteners. Va fi o cumparare integrala a actiunilor, iar valoarea noii companii se ridica la 1 miliard de euro. Campofrio va emite noi actiuni pentru Groupe Smithfield, care ar rula activele sale in compania spaniola.

Cu toate acestea, surse apropiate au anuntat faptul ca nu a avut loc un acord cu caracter obligatoriu, iar fuziunea nu este garantata. Desi listata, Campofrio este o companie mare in care Smithfield Foods a acumulat o participatie de 23% in 2004.

Compania este cel mai mare procesator de carne din Spania si unul dintre cele mai mari din Europa, cu fabrici de prelucrare a carnii in Portugalia, Rusia si Romania. Exporturile sale sunt facute in mai mult de 40 de tari. Anul trecut, Campofrio a raportat un profit de 32,2 milioane de euro, cu 7% mai mare decat anul trecut, si cu venituri de 968 de milioane de euro, cu 12% mai mari decat anul trecut. Vanzarile de pe piata interna au fost in crestere cu 3%, mai mari de 803 milioane de euro.

Grupul Smithfield a avut vanzari de 1,2 miliarde de euro, aproximativ la fel de mare ca al companiei spaniole. A fost creat in 2006, prin fuziunea dintre Smithfield's Groupe Jean Caby si Sara Lea fostul gigant in afacerile cu carne din Europa. Din aceasta companie fac parte branduri precum Aoste si Stegeman and Marcassou, si detine fabrici in Portugalia, Olanda, Belgia si Franta. Oaktree Capital Partners controleaza 50% din companie.

Desi negocierile formale nu au fost incheiate, principalii actionari ale ambelor companii sunt in favoarea creeari unei fuziuni intre cele doua grupuri. Orice intelegere va produce sinergii in productie, distributie, marketing, etc. Fuziunea va fi facuta in momentul in care pretul ridicat la combustibil si alimente va zdruncina marginile operationale de profit ale companiilor de gen din intreaga lume.

Economia Spaniei este incetinita dramatic datorita cresterii preturilor la case si cresterea somajului dupa cresterea cheltuielilor de consum. Presedintele Campofrio, Pedro Ballve, a avertizat recent despre dificultatea mediului de tranzactionare din Spania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri