Compania media americana Lee Enterprises a semnat un acord de preluare a grupului Pulitzer in schimbul a 1,4 miliarde de dolari, devenind, astfel, numarul patru pe piata cotidianelor din Statele Unite si obtinand o marca reputata in jurnalismul din SUA, transmite Mediafax.

In urma preluarii, Lee Enterprises, prezenta in regiunea de centru-vest a Statelor Unite, se va putea extinde si in sectorul sudic, editand in 23 de state un numar de 58 de cotidiane cu un tiraj total de 1,7 milioane de exemplare.

Grupul media Pulitzer a fost creat in 1878 de jurnalistul Joseph Pulitzer. Urmasii acestuia controleaza, inca, 88 la suta din drepturile de vot ale companiei si 55 la suta din actiuni.

Pe de alta parte, grupul Lee Enterprises, creat in urma cu 114 ani, a devenit foarte profitabil dupa preluarea companiei Howard Publications in anul 2002, ceea ce ii permite sa vizeze extinderea pe piata media americana. De asemenea, veniturile Lee Enterprises vor creste cu 60 la suta in urma tranzactiei, iar numarul sau de angajati va urca de la 4.000 la 10.700. Pentru a finanta achizitia, compania a contractat un credit in valoare de 1,55 miliarde de dolari de la Deutsche Bank si SunTrust Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri