Cel mai mare producator american de cauciucuri a aratat ca va introduce anvelopelele de lux pe care le produce, pe pietele internationale si ca vede multe posibilitati de dezvoltare pe piete emergente cum ar fi China, Rusia si Brazilia.

"Anticipam ca investitiile vor totaliza intre 1 miliard si 1,3 miliarde dolari anual, din 2008 pana in 2010", a spus directorul general al Goodyear, Robert Keegan, citat de Reuters.

Goodyear a aratat ca va investi pana la 500 milioane dolari in China, 600 milioane in Brazilia si Chile si 500 milioane in Germania si Polonia.

Citeste si:

Compania va cheltui intre 500 milioane si 700 milioane dolari in urmatorii cinci ani, ca sa modernizeze patru fabrici din Statele Unite.

Investitiile sunt mult mai mari fata de asteptari, potrivit unei note de cercetare a unui analist de la JP Morgan, Himanshu Patel. "Este interesant, dar compania nu a anuntat ca va construi vreo fabrica in Rusia si va deservi, probabil, piata Rusiei din productia obtinuta in Polonia", a adaugat analistul citat.