Pretul petrolului a scazut la bursele din Asia dupa ce sarise de 140 de dolari/baril cu o zi inainte, dupa anuntul facut de presedintele Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, care a spus ca pretul barilului de petrol ar putea ajunge la 170 de dolari, in aceasta vara, arata AFP, citat de NewsIn.
In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in august, a scazut cu 68 de centi, la 138,96 dolari/baril.

Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a pierdut 83 de centi, pana la 139 dolari/baril.

Joi, pretul petrolului s-a situat la nivelul de 140,39 de dolari/baril, la bursa din New York.

"Estimez ca preturile vor fi in aceasta vara intre 150 si 170 dolari/baril. Nivelul ar putea scadea putin spre sfarsitul anului", a spus Khelil, in cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune francez.

"Totul va depinde de Banca Centrala Europana (BCE) si de decizia pe care o va lua pentru a reduce cotatia euro. Pana in acel moment, cred ca pretul petrolului va creste", a adaugat acesta.

"Desigur, in cadrul acestei probleme, exista si amenintarile contra Iranului. Daca acestea devin mai accentuate, cred ca pretul petrolului va continua sa creasca in timpul acestei veri", a precizat Khelil.

Intrebat daca pretul ar putea creste la 200 dolari/baril, Khelil a raspuns ca nu considera posibil acest lucru decat in cazul unei crize foarte importante pe piata petroliera, cum ar fi o sistare a productiei in Iran.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri