Holcim detine participatii de peste 40% la fiecare din companiile indiene ACC Ltd si Ambuja Cements Ltd, potrivit NewsIn.

"Daca facem o comparatie intre primul trimestru al acestui an calendaristic cu perioada similara a anului trecut, profitabilitatea noastra a scazut cu 5-7%", a observat unul dintre membrii comitetului director al Holcim, Paul Hugentobler. "Daca preturile materiilor prime continua sa urce asa, nu vom avea alta optiune decat sa crestem preturile", a spus Hugentobler.

Pretul cimentului vandut pe pietele internationale a crescut cu 20-30 dolari/tona pentru ca firmele sa isi poata mentine profiturile, a declarat reprezentantul producatorului elvetian de ciment. Scumpirea cimentului ar putea determina, insa, o diminuare a cererii de ciment, a adaugat Paul Hugentobler.

Citeste si:

Activitatea sustinuta de pe pietele emergente a ajutat Holcim sa afiseze o crestere cu 84% a profitului net din 2007, dar masuri guvernamentale din India pentru controlul inflatiei au creat presiuni asupra firmelor de ciment sa mentina preturile.

Compania este prezenta pe piata romaneasca unde a inregistrat in 2007 afaceri cu 28% mai mari decat in 2006, pe fondul scaderii profitului brut cu 33% in aceeasi perioada. Holcim (Romania) S.A. detine in prezent 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate. Holcim (Romania) S.A. are in prezent aproximativ 1.400 angajati.