Dolarul a scazut luni la nivelul minim al ultimei luni in fata unui cos al principalelor monede, resimtind impactul aversiunii accentuate fata de risc, al pretului record la petrol si al unei perspective de politica monetara nefavorabile comparativ cu zona euro, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Euro a beneficiat de estimarile potrivit carora Banca Centrala Europeana (BCE) va majora dobanda de politica monetara la 4,25%, dupa ce statisticile oficiale au aratat ca inflatia a atins in iunie un record de 4%.

Presiunile inflationiste au fost accentuate de pretul petrolului, care a depasit 143 dolari/baril.

"Observam inca efectul intrunirii Federal Reserve de saptamana trecuta, in urma careia esecul de a semnala mai decisiv intentia de a majora dobanzile a exercitat presiuni asupra dolarului ", a declarat un strateg valutar din cadrul Standard Chartered, Robert Minikin.

Euro s-a apreciat la un maximum al ultimelor trei saptamani fata de moneda americana, la 1,5836 dolari, analistii considerand ca depasirea rezistentei pragului de 1,5850 dolari ar putea duce la o apreciere a monedei europene cu mult peste recordul de 1,6020 dolari atins in aprilie.

Dolarul a atins un minimum al ultimelor trei saptamani fata de yen, la 105,00 yeni, un minimum al ultimelor doua luni in fata francului elvetian, de 1,0131 franci si cel mai mic nivel al ultimei luni in fata unui cos al principalelor sase valute, de 72,041 puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri