Global Finance devine actionar minoritar semnificativ al EuroIns Insurance Group (EIG) dupa acordarea unei finantari de 26 milioane euro prin fondul sau South Eastern Europe Fund, bani folositi pentru cresterea organica a EIG si viitoarele sale achizitiile pe pietele din Rusia, Ucraina si Serbia.
Consultantii financiari ai acestei tranzactii au fost EFG Telesis Finance si EFG Securities Bulgaria, au anuntat companiile.

EuroIns Insurance Group, divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari Asitrans Asigurari. In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.

Compania de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume, la aproape un an de la preluarea de catre grupul bulgar Eurohold.

EuroIns Insurance Group are in prezent 300 de sucursale si 700.000 de clienti in regiune si estimeaza pentru acest an o consolidare a volumului primelor brute subscrise la 95 milioane euro, in crestere cu mai mult de 40% fata de 2007.

EIG este o subsidiara detinuta integral de EuroHold, al doilea holding ca marime listat la Bursa de Valori din Bulgaria. EuroHold opereaza pe piata de leasing, asset management si in sectorul auto.

Global Finance, unul dintre liderii pietei de private equity, administreaza un capital de 850 milioane euro colectat de la investitori de marca, nationali si internationali. De la infiintarea sa, Global Finance a creat opt fonduri si a facut plasamente in mai mult de 60 de companii, in principal in Grecia, Bulgaria si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri