Compania Germany 1 Acquisition Ltd, prima firma germana de achizitii cu scop special, va fi condusa de doi co-presedinti: Thomas Middelhoff, fost director general al firmei de retail Arcandor si Roland Berger, fondator al firmei de consultanta de strategie cu acelasi nume. Director general este un fost bancher de la banca de investitii BearStearns, iar apoi de la UBS, Florian Lahnstein.

O companie de achizitii cu scop special (special purpose acquisition company "SPAC"), sau companie cu "cecuri in alb", are ca scop strangerea de bani printr-o oferta publica initiala, pentru a cumpara o alta afacere. Germany1 vrea sa stranga 275 de milioane euro (432,9 milioane dolari) in cadrul unei oferte de actiuni, a aratat Deutsche Bank, care este singurul intermediar al ofertei publice initiale.

Oferta publica initiala va consta in vanzarea a 27,5 milioane unitati, la pretul de 10 euro fiecare. Fiecare unitate este alcatuita dintr-o actiune si un drept, iar fiecare drept ii permite celui care il detine sa cumpere o actiune la Germany1 pentru 7,5 euro.

Citeste si:

Unitatile si actiunile si drepturile asociate lor vor fi listate pe piata Euronext de la Amsterdam, precizeaza comunicatul.
In comunicatul Deutsche Bank nu a fost prezentat si un program pentru oferta publica initiala, dar surse avizate spun ca aceasta va avea loc in iulie.

Companiile de tip SPAC sunt rare in Europa, dar au reprezentat un sfert din activitatea legata de oferte publice initiale din Statele Unite in 2007, in contextul in care in 60 de oferte au fost stransi peste 12 miliarde dolari.