Producatorii de bere sunt fericiti si vanzatorii de tricouri ale nationalei spaniole au inregistrat vanzari record insa castigarea campionatului european de fotbal, Euro 2008, nu va fi de mare folos economiei spaniole, care se confrunta cu probleme.
Astfel, guvernul socialist spaniol, asaltat de date economice care par sa se inrautateasca pe zi ce trece, ar putea fi dezamagit daca se asteapta ca un astfel de eveniment sa puna capat scaderii vanzarilor in sectorul de retail. Un astfel de factor ar fi de dorit pentru sustinerea economiei, al carei stalp principal de sustinere, constructiile, a fost puternic lovit, informeaza NewsIn, citand Reuters.

“Euro 2008 ar putea avea un efect pozitiv asupra industriei textile, asupra cheltuielilor publicitare sau a cresterii vanzarilor in presa sportiva, insa in termeni de produs intern brut, efectul va fi unul minimal si tranzitoriu”, a spus Antonio Zamora, economist al Banco Urquijo.

Acesta estimeaza ca victoria cu 1-0 a Spaniei asupra Germaniei, va contribui la cresterea PIB-ului din al doilea trimestru cu doar 0,10%.

“Nu cred ca victoria Spaniei va avea vreun efect asupra economiei”, a spus Nicolas Lopez, analistul sef al companiei de brokeraj MG Valores, din Madrid.

Economia spaniola a inregistrat o incetinire brusca anul acesta, dupa ce criza creditelor a afectat puternic industria spaniola a constructiilor. Criza financiara mondiala a afectat negativ intreaga economie spaniola, ducand la o scadere a vanzarilor de retail si a cresterii numarului de someri.

“Pierderile economice sunt compensate de fotbal”, a spus un barman dintr-un local aflat in Colon Square din Madrid, unde au avut loc cele mai intense manifestatii de bucurie, duminica noapte.

Analistii se asteapta ca economia sa nu creasca cu mai mult de 1% anul acesta, fata de 3,8% in 2007.

Echipa nationala a Spaniei a castigat Campionatul European, competitie care s-a desfasurat intre 7 si 29 iunie in Austria si Elvetia, dupa ce in finala care a avut loc duminica la Viena a invins cu scorul de 1-0 reprezentativa Germaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri