Adresandu-se Congresului deputatilor dupa recenta acumulare a indicilor economici defavorabili, Zapatero a apreciat ca rata de crestere a economiei in al doilea trimestru a fost mai mica decat cea din primul (0,3%), transmite AFP, citat de NewsIn.

Potrivit lui, economia spaniola, afectata in special de caderea sectorului imobiliar, va inregistra in lunile urmatoare o "crestere scazuta", dar nu se va confrunta cu o "stagnare durabila si cu atat mai putin o recesiune".

Rata de crestere a economiei spaniole a fost de 3,8% in 2007 si ar trebui sa fie mai putin de 2% in 2008, potrivit unor oficiali guvernamentali care refuza sa vorbeasca despre o "criza", asa cum face opozitia.

Citeste si:

Zapatero a propus diverse masuri vizand reducerea consumului de benzina si economii de energie, pentru a reduce factura spaniola la petrol.

El a anuntat adoptarea pana la sfarsitul anului a unei noi legi vizand dezvoltarea "eficientei energetice" a tarii si promovarea energiilor regenerabile, in special a biocombustibililor.