C&A, unul dintre cei mai mari retaileri de imbracaminte din Europa, alaturi de Jöbstl, un furnizor important de servicii speciale de logistica, au inceput procesul de relocare a centrului de operatiuni C&A din Europa Centrala si de Est in ProLogis Park Nové Mesto din Slovacia,a anuntat compania.
Noul centru de distributie de 24.000 mp de spatii industriale din Nové Mesto nad Váhom a fost construit in aproximativ 10 luni, permitand companiei C&A sa isi mute operatiunile intr-un timp scurt. Amplasarea strategica a ProLogis Park Nové Mesto in apropierea autostrazii D1 va permite companiei C&A din Europa de Est sa ofere servicii de depozitare si distributie celor 120 de magazine din Slovacia, precum si celor din tarile vecine (Republica Ceha, Ungaria si Polonia).

"Odata cu aceasta investitie, C&A a marcat o noua etapa importanta pentru extinderea sa. Pana in toamna lui 2008, cererile de servicii logistice pe care compania noastra le inregistreaza in Slovacia, Republica Ceha, Ungaria si Polonia si care sunt administrate in Austria in acest moment, vor fi centralizate si coordonate in noul nostru centru de distributie din Nové Mesto. Se vor crea astfel 300 de slujbe noi pana in vara lui 2009, ceea ce va duce la dezvoltarea regiunii Nové Mesto. Conceptul nostru de servicii, know how-ul si experienta vor fi impartasite noilor angajati intr-o maniera profesionala", a declarat Christian Dreyer din partea C&A.

Noua cladire de distributie va avea o capacitate de depozitare de aproximativ un milion de articole de imbracaminte asezate pe umerase si 5000 de paleti. Patru benzi rulante si 400 de statii speciale vor asigura manipularea rapida a marfii, fiecare dintre benzile rulante avand o capacitate de transport de 2800 de cutii pe ora.

Totodata, unul dintre furnizorii importanti pentru operatiunile de logistica ale C&A este grupul Jöbstl, care ofera servicii de logistica in domeniul textilelor. "Obiectivul strategic al Jöbstl Group este extinderea pe pietele din Europa de Est si Sud-est,” a declarat Hermann Jöbstl, shareholder al Jöbstl Group.

ProLogis Park Nové Mesto este dezvoltat de ProLogis, cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de distributie din lume. La finalizare, parcul va contine sapte cladiri cu o suprafata totala de peste 100.000 mp de spatii industriale.

ProLogis Park Nové Mesto este situat in orasul Nové Mesto nad Váhom, la 100 km nord-est de Bratislava. Parcul este conectat la reteaua de drumuri nationale si internationale prin intermediul autostrazii D1, care ofera acces rapid si eficient catre aeroporturile internationale din Bratislava si Viena, precum si catre tarile vecine, oferind astfel o locatie strategica pentru activitatile de distributie.

C&A este una dintre cele mai importante companii de retail in domeniul modei, fiind prezenta in 16 tari din Europa si avand aproximativ 35.000 de angajati. In 2007, cifra de afaceri a companiei a fost de 6,1 miliarde de Euro. In fiecare zi, peste 2 milioane de clienti intra in cele 1220 de magazine C&A. In Slovacia, C&A a deschis primele sale doua magazine in 2007.
Fondat in 1928, grupul austriac Jöbstl a devenit una dintre cele mai importante companii din Europa care ofera servicii speciale de logistica. In acest moment, grupul consta intr-un numar de entitati legale care conduc operatiuni in domeniul logisticii pentru materiale textile, incaltaminte si mobila.

Datorita unei structuri internationale si a birourilor din Indonezia, China, Vietnam, India, Olanda, Marea Britanie, Ungaria, Slovacia si Austria, Jöbstl Group poate oferi servicii complete clientilor sai pentru intregul proces de logistica, de la productia localizata in Asia si pana la consumatorul final din Europa. In Asia si Europa de Nord, Jöbstl Group ofera servicii sub numele de JCL-Logistics. Pentru a sublinia dezvoltarea globala a Jöbstl Group, toate entitatile care opereaza sub acest brand, precum Jöbstl warehousing, se vor numi JCL-Logistics.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 121 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 38.8 miliarde dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 48.9 milioane mp, in 2.817 proprietati, la 31 martie 2008. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri