Bancomatele marca Citibank dintr-o serie de hypermarketuri din Statele Unite au fost tinta celui mai mare furt de coduri PIN de la distanta, inregistrat vreodata in SUA, potrivit paginii de internet computerweekely.com.

Din toamna trecuta pana in primavara, au fost furate din conturile clientilor cel putin 2 milioane de dolari (1 milion de lire sterline), prin folosirea unor carduri copiate si a codurilor PIN furate.

Frauda a iesit la iveala dupa ce hackerii au fost adusi in fata instantei, intr-un tribunal din New York, potrivit paginii de internet citate. Numele hackerilor sunt Iuri Rakuscinet, Ivan Bilte si Angelina Kitaeva, arata computerweekly.com.

Cei trei au fost acuzati de conspiratie si frauda, desi procesul efectiv de hacking se poate sa fi fost sustinut si din alta parte, de la distanta.

Liderul bandei este considerat Iuri Rakuscinet, un ucrainean in varsta de 32 de ani. Anchetatorii au gasit 800.000 de dolari (400.00 de lire sterline), in numerar, indesati in pungi, cand au perchezitionat locuinta acestuia din Brooklyn.

Nu se stie cate bancomate Citibank si cati alti clienti bancari au fost afectati de furt.

In lanturile de hypermarketuri din SUA exista aproape 5.700 de bancomate Citibank, dar serverele de la distanta care administreaza tranzactiile sunt gestionate de firme diferite, care le asigura si mentenanta, mai arata computerweekely.com.

Nu se stie care dintre servere a fost implicat in operatiunea de hacking, mai precizeaza computerweekely.com.

Citibank este prezenta pe piata romaneasca, prin Citibank Romania SA, membra a Citigroup, care a intrat pe piata autohtona in anul 1996.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si