Coca-Cola a cazut de acord sa plateasca 137,5 milioane de dolari pentru stingerea unui proces in care actionarii au acuzat cel mai mare producator de bauturi racoritoare din lume ca a umflat artificial vanzarile pentru a creste pretul actiunilor.

In cadrul procesului, deschis in octombrie 2000, actionarii sustin ca in 1999, Coca-Cola a fortat mai multe companii care imbuteliaza astfel de bauturi, sa cumpere sute de milioane de concentrat folosit la fabricarea bauturilor, pentru a crea impresia ca vanzarile cresc, arata Reuters, potrivit NewsIn.

Investitorii institutionali, condusi de Carpenters Health & WelfaceFund of Philadelphia & Vicinity, au aratat ca aceasta practica a umflat artificial rezultatele financiare ale Coca-Cola si au creat o imagine falsa pentru investitori, asupra situatiei financiare a companiei.

Coca-Cola negase anterior orice implicare in aceasta situatie dar a acceptat sa puna capat situatiei pentru a nu intra intr-un proces de durata.

Suma va fi distribuita tuturor celor care au cumparat actiuni Coca-Cola, incepand din 21 octombrie 1999 si pana pe 6 martie, 2000.

In 2005, Coca-Cola a pus capat unui proces similar in care erau implicate companii din Japonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spania: 2.000 de cazuri noi de infectare şi 100 de decese în ultimele 24 de ore
Setari Cookie-uri