Moralul investitorilor din zona euro a scazut neasteptat in luna iulie, pana la cel mai mic nivel din iunie 2005, in contextul in care pretul record la petrol, un euro puternic si majorarea dobanzii de referinta au afectat increderea din piete, arata luni rezultatele unui sondaj.
Indicele grupului Sentix, al increderii investitorilor din zona euro, calculat pe baza unui sondaj efectuat in randul a peste 2.800 de investitori europeni, a scazut saptamana trecuta la -9,3 puncte, fata de +5,2 puncte in iunie. Economistii estimau ca indicele va scadea la +2,5 puncte, potrivit unui sondaj Reuters, citat de NewsIn.

Scaderea inregistrata in iulie a fost cea mai accentuata din istoria indicelui.

"Pretul ridicat al petrolului, aprecierea monedei europene, majorarea dobanzii de politica monetara si pietele bursiere slabe afecteaza grav investitorii, astfel ca stabilizarea economica prevazuta pentru al treilea si al patrulea trimestru din 2008 este amanata considerabil", a anuntat Sentix intr-un comunicat.

Cel mai recent sondaj Sentix a fost efectuat intre 3 iulie, ziua in care Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda de referinta cu 0,25 puncte procentuale, la 4,25%, si 5 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri